Σχετικά με εμάς

Θέα από το κατάλυμά μας

Ενοικιαζόμενη Κατοικία

Σας καλωσορίζουμε στην ενοικιαζόμενη κατοικία μας, ένα φιλόξενο και ζεστό παλιό σπίτι στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας όπου μπορείτε να αποδράσετε και να ξεφύγετε από την δύσκολη καθημερινότητα της πόλης εισπράττοντας από την πρώτη στιγμή τη θετική του ενέργεια. Βρισκόμαστε σε υψόμετρο 1050 μέτρων με θέα την Μικρή Ζήρεια ενώ μόλις 200 μέτρα από την κεντρική πλατεία του χωριού.

Τρίκαλα Κορινθίας

Τα Τρίκαλα είναι ορεινό χωριό της Κορινθίας με που υπάγεται στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και χωρίζεται σε τρεις επιμέρους οικισμούς

[Άνω Τρίκαλα (1100μ), Μεσαία Τρίκαλα (1050μ), Κάτω Τρίκαλα (900μ)]

Ζήρεια

Το χωριό βρίσκεται στους πρόποδες της Ζήρειας. Η Ζήρεια (ονομασία που προέρχεται από σλαβική ρίζα και σημαίνει «βελανίδι») ή Κυλλήνη  (αρχαιότερη ονομασία που οφείλεται στο ανάγλυφο του) είναι το βουνό όπου, σύμφωνα με την μυθολογία, γεννήθηκε ο Ερμής και το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου. Είναι ένα από τα ελάχιστα ελληνικά βουνά, που έχει αρκετές κορυφές πάνω από 2.000 μ. (πέντε στη Μεγάλη και τρεις στη Μικρή Ζήρεια)

Μικρή Ζήρεια

Η Κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας χωρίζει το βουνό σε δύο διακριτούς όγκους, τη Μεγάλη Ζήρεια (2.374 μ.) και τη Μικρή Ζήρεια (2.117 μ). Η περιοχή είναι ενταγμένη στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 και χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά πλούσια και σπάνια χλωρίδα και πανίδα.  Εκεί πηγάζει ο ποταμός Σύθας, που χύνεται στη θάλασσα του Ξυλοκάστρου.

Ο ξενώνας μας έχει θέα τη Μικρή Ζήρεια, από όπου πήρε και το όνομά του

gdpr-image
Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies με σκοπό την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδεχτείτε τα για την εύρυθμη λειτουργία της ιστοσελίδας!
Πολιτική Απορρήτου
el
Κάντε Κράτηση!